Οφείλω να ομολογήσω ότι μετά από τόσα χρόνια η κ. Μπακογιάννη είναι πολύ ικανή στο να δημιουργεί πειστικές εντυπώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς και ειδικά ότι αυτό το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο,γίνεται για να εναρμονιστεί η χώρα μας στα ευρωπαϊκά πρότυπα,να μειωθεί ο χρόνος αδειοδότησης ή μη των νέων επενδύσεων και να διευθετήσει χρόνιες παραλήψεις όπως αυτήν των μπάζων από την κατασκευή μιας νέας οικοδομής..
Ένα νομοσχέδιο για τα ”μπάζα”.
Μετά την τοποθέτηση της κ.Μπακογιάννη στη βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και την αναφορά της για το Ελαφονήσι,το Μπάλο και το φαράγγι Σαμαριάς θα την περίμενα εκτός από πιο ενημερωμένη και περισσότερο ευαισθητοποιημένη και ειλικρινή.
Μια πρώτη αναφορά είχε κάνει στο Chania Bussiness Forum 2 ειδικά για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι χωρίς όμως να μας εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια ήταν απούσα όταν γινόταν και γίνεται ακόμα ο πόλεμος των εταιρειών εξόρυξης- λατομείων γύψου στο Ελαφονήσι.
Παρά τις συνεχείς αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας,του νομαρχιακού συμβουλίου,της περιφέρειας,όλων των συλλόγων,της τοπικής εκκλησίας για την μην ύπαρξη λατομικών χώρων και την υπογραφή του ΣΧΟΑΠ και της ΕΠΜ Ελαφονησίου, η οποία ήταν κατατεθειμένη από το 2009, αράχνιαζε στα συρτάρια των αρμοδίων υπουργών των κυβερνήσεων τους.
Χρειάστηκε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για να καταφέρει να επιβάλει ο αρμόδιος υπουργός κ.Γιώργος Σταθάκης τον έλεγχο της ΕΠΜ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ώστε να μπορέσει τελικά να την υπογράψει-εγκρίνει πράγμα που επετεύχθη τέλος του 2018.
Τώρα χωρίς να έχουν καν λάβει υπόψιν τους τα στοιχεία των φορέων διαχείρισης απλά τους καταργούν και βάζουν σε περιπέτειες αυτούς τους επίγειους παραδείσους.
Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω ότι όλοι λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε ΑΛΛΑ στην πράξη κάνουν ότι πρέπει ώστε όλα αυτά που λένε να μην υλοποιηθούν.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο…..
Μοιράσου: