Με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη συναντήθηκε χθες, Δευτέρα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και αν. τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Παύλος Πολάκης, στο Δημαρχείο, στο Καστέλι, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Δήμους για ενημέρωση απ’ όλους τους Δημάρχους του Νομού.

Ο κ. Πολάκης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου Μιχάλη Χαιρετάκη και συνεργάτες του και παρουσία των αντιδημάρχων Θεόφιλου Χριστουλάκη και Γιάννη Κελαϊδή, καθώς και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κισάμου Βασίλη Κουνδουράκη, ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερωθεί για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην περιοχή και συγκεκριμένα:

• Θέματα των Λυκείων της Κισάμου. Ποιος είναι ο προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση νέου κτιρίου, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών προκειμένου να επανέλθει σε κανονικότητα η λειτουργία των σχολείων και να μην υπάρχουν διπλοβάρδιες.

• Τον σχεδιασμό του Δήμου για το παραλιακό μέτωπο Νοπήγεια – Καστέλι, τη λιμνοδεξαμενή Πλατάνου και το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου.

• Την πορεία των έργων που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 12.000.000 ευρώ (με χρηματοδότηση απευθείας στον Δήμο) για την αποκατάσταση των ζημιών που καταγράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, τις ασφαλτοστρώσεις του ευρύτερου οδικού δικτύου του Δήμου καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα.

• Την τύχη των χρηματοδοτούμενων με 15.000.000 ευρώ έργων του Δήμου Κισάμου που αντιστοιχούσαν στον Δήμο από τη συνολική χρηματοδότηση των 78.000.000 ευρώ μέσω της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που δόθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως αντιμετωπίστηκε η προηγούμενη εμπλοκή που υπήρξε με την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Κρήτης, όπως ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη  Χανίων Νίκο Καλογερή  και άρα το αμέσως επόμενο διάστημα η Αντιπεριφέρεια θα προχωρήσει στη μελέτη και δημοπράτηση των έργων συνολικά για όλο το Νομό (και επομένως και για αυτά που προορίζονται εντός των ορίων του Δήμου Κισάμου).

Από τον Δήμαρχο Κισάμου τέθηκε στη συζήτηση η δυστοκία στην εκπόνηση μελετών λόγω της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και η αγωνία που εκφράζεται απ’ όλους τους Δήμους για την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος», που αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης μιας σειράς έργων ουσιαστικής βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών των Δήμων.

Από τη μεριά του, ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη όλων των έργων και των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο, ενώ θα παρεμβαίνει τόσο με μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με κατ’ ιδίαν επαφές με τους αρμόδιους για την ανάδειξη και επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πολάκη για τη συνεργασία που είχαν και τις παρεμβάσεις του στο πρόσφατο παρελθόν με τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στους καλλιεργητές θερμοκηπιακών κηπευτικών, αλλά και για το συνολικό ενδιαφέρον του για το Δήμο, ενώ σχολίασε πως και η συνάντηση αυτή ήταν απολύτως γόνιμη και ουσιαστική για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου.

Στον Δήμο Κισάμου για ενημέρωση ο Π. Πολάκης μαζί με τον Μ. Χαιρετάκη

Μοιράσου: