Σημαντικός είναι ο απολογισμός του έργου που έχει γίνει στο Νομό Χανίων τα 4,5, περίπου, τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, υποψήφιο βουλευτή Παύλο Πολάκη, τους βουλευτές και εκ νέου υποψήφιους, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη και τους υποψήφιους βουλευτές Κατερίνα Μανιμανάκη και Μιχάλη Χαιρετάκη.

Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν σήμερα απολογισμό τού κυβερνητικού έργου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», παρουσία και του πρώην γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη, ο οποίος είπε ότι, μεταξύ των άλλων, έγιναν και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλήματων θεσμικού και νομοθετικού χαρακτήρα, τα οποία παρέμεναν άλυτα επί σειρά ετών.

Στο πλαίσιο του απολογισμού δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων μια λίστα με 64 έργα και παρεμβάσεις που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη από το 2015 μέχρι και σήμερα, συνολικού προϋπολογισμού 372.108.670 ευρώ, με την επισήμανση ότι ο προϋπολογισμός των επιπρόσθετων ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Κρήτης) έως τις 30/5/2019 ανέρχεται σε 36.000.000 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 408.108.670 ευρώ.

Στη λίστα με τα 64 έργα περιλαμβάνονται και οι πιστώσεις που, όπως αναφέρεται, δόθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης για τις άμεσες παρεμβάσεις και τις αποκαταστάσεις στο εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς και στον αγωγό των Μεσκλών, μετά τις καταστροφές από τις θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου, συνολικού ύψους 176.572.200 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και οι έξι υποψήφιοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των σοβαρών καταστροφών που δημιούργησαν στα Χανιά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Ακολουθεί ο πίνακας με τα έργα, τον αρμόδιο φορέα (Υπουργείο) και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα:

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στη (μικρή) διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, στις έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης και σε έργα και παρεμβάσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Νομού Χανίων.

«Προχώρησε το κτηματολόγιο, η ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο καθορισμός των αιγιαλών και η νομοθεσία περί αυθαιρέτων», επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταθάκης στους βιολογικούς καθαρισμούς Παλιόχωρας και Σούγιας, καθώς και στον Φορέα Διαχείρισης των περιοχών Natura.

Επίσης, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη Α’ κατοικίας στην έκταση ιδιοκτησίας του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χανίων, η οποία βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Χανίων και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αριθ. 237, τεύχος Δ’/ 17-5-2019), το από 19 Απριλίου 2019 σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης ζήτησε να μην καταγραφεί, ως βίντεο, η τοποθέτησή του, πιθανότατα για να μην «κάψει» τη δεύτερη εμφάνιση που δικαιούται βάσει της εκλογικής νομοθεσίας.

Υπουργοί και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αυτός είναι ο απολογισμός έργου στα Χανιά (πίνακας)

Μοιράσου: